O gourmet Ljubljana

Ljubljana ljubi hrano! To boste hitro ugotovili ob obisku živahnih stojnic na ljubljanski tržnici ali v številnih sodobnih urbanih bistrojih, tradicionalnih gostilnah in vrhunskih restavracijah.

Gourmet Ljubljana povezuje PESTRO DOGAJANJE, ki zaznamuje kulinaričen razcvet Ljubljane. Spoznajte Okuse Ljubljane, obiščite prejemnike Znaka ljubljanske kakovosti, družite se s kuharskimi mojstri, spoznajte vina slovenskih vinorodnih pokrajin in okusite najboljše, kar naše mesto ponuja.

Okusi Ljubljane

Blagovna znamka Okusi Ljubljane združuje nabor tradicionalnih lokalnih jedi, v katerih so domači kuharski mojstri našli navdih in izziv, jih nadgradili in posodobili, ter ustvarili številne različice. Tako na primer štrudelj v dveh restavracijah ne bo enak! Okuse Ljubljane smo na menijih restavracij primerno označili, k njihovi pripravi spodbujamo vse lokalne kuharske mojstre in jih z veseljem promoviramo doma in v tujini.

VEČ O BLAGOVNI ZNAMKI OKUSI LJUBLJANE +

GAULT&MILLAU LJUBLJANA / LJUBLJANSKA KAKOVOST

Ljubljana ima od leta 2019 čisto svoj vodnik mednarodne znamke Gault&Millau, ki pa vodi skozi kakovost izven gastronomskega objema, saj se bralec lahko sprehodi po ponudbi najboljših trgovskih lokalov in izbranih hotelov, turističnih kmetij, malih pivovarjev in drugih, ki Ljubljano peljejo na sam vrh kulinaričnih destinacij.

VEČ O VODNIKU +

LJUBLJANSKI ZAJTRK

Da ne boste čakali na kosilo ali večerjo, lahko dan v izbranih hotelih in restavracijah začnete z Ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim izključno iz sestavin s kmetij, vrtov in sadovnjakov Ljubljane in okolice.

VEČ O LJUBLJANSKEM ZAJTRKU +