Recepti

Omaka iz zorjenega kozjega sira Orešnik

Irena Orešnik iz Sirarstva Orešnik nam je zaupala recept za enostavno, a čudovito aromatično omako iz zorjenega mehkega kozjega sira s plesnijo. Uporabite jo lahko kot pomako za kruh, preliv za kuhan krompir ali zelenjavo, ali pa z lastno ustvarjalnostjo najdete zanjo še kakšno okusno rabo.

Omaka iz zorjenega kozjega sira Orešnik
Time to make
Čas priprave 30 min
Number of people
Količina za 4 osebe
Sestavine

200 g zorjenega mehkega kozjega sira
Malo drobno nasekljane lupine bio pomaranče
Malo nasekljanega svežega rožmarina
1 nasekljan strok česna
Malo sveže mletega popra
Žlica oljčnega olja
Žlica belega vina

Postopek priprave

Ogrejte pečico na 180° C. Sir položite na peki papir ali v keramično posodico v velikosti sira. Po siru potresite vse navedene sestavine. Zavežite sir v culo ali ovijte posodico v alu folijo in pecite 20 minut. V pečen sir lahko pomakate kruh ali na krhlje narezano jabolko, ali pa ga uporabite kot preliv za kuhan krompir ali mešano kuhano zelenjavo.

Sir lahko spečemo tudi brez dodatkov.


------------
Želimo vam prijetno ustvarjanje v domačih kuhinjah in dober tek!
Delite svoje krožnike z nami na Instagramu z uporabo oznake #gourmetlj!


Foto: Matic Oblak