Recepti

Granola z ljubljanske tržnice

Granola z ljubljanske tržnice
Time to make
Čas priprave 60 minut
Number of people
Količina za 4 osebe
Sestavine

200 g ovsenih kosmičev
70 g orehovih jedrc
70 g mandljev
70 g bučnih semen
50 ml sončničnega olja
1 pest suhih datljev
3 žlice medu (za vegansko različico nadomestimo z drugim tekočim sladilom)
2 žlici ajdove kaše


Postopek priprave

Pečico nastavimo na 170 stopinj. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko. 

V posodi sekljanika združimo mandlje in orehe ter meljemo 20 sekund, da jih je nekaj že povsem zmletih, del pa le grobo sesakljan.V skledi premešamo tako zmlete oreščke s kosmiči. Dodamo še bučna semena in datlje, prilijemo olje in med ter premešamo, kolikor moremo. Primešamo še ajdo.

Naložimo na obložen pekač in nekoliko poravnamo. Potisnemo v pečico in pečemo dobrih 20 minut. Med peko enkrat pemešamo. 

Ohlajeno granolo shranimo v kozarčkih in ponudimo z jogurtom, mlekom in svežim sadjem.