Pojdi na vsebino
granola v stekleni posodici, postrezena z jogurtom in borovnicami. posoda stoji na pripravljeni mizi, na kateri so raztreseni kosmici in borovnice.

  • Čas:

    1:00 h

  • Število porcij:

    4

  • Avtor:

SESTAVINE

  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 70 g orehovih jedrc
  • 70 g mandljev
  • 70 g bučnih semen
  • 50 ml sončničnega olja
  • 1 pest suhih datljev
  • 3 žlice medu (za vegansko različico nadomestimo z drugim tekočim sladilom)
  • 2 žlici ajdove kaše

 

POSTOPEK PRIPRAVE

Pečico nastavimo na 170 stopinj. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko.

V posodi sekljalnika združimo mandlje in orehe ter meljemo 20 sekund, da jih je nekaj že povsem zmletih, del pa le grobo sesekljan. V skledi premešamo tako zmlete oreščke s kosmiči. Dodamo še bučna semena in datlje, prilijemo olje in med ter premešamo, kolikor moremo. Primešamo še ajdo.

Naložimo na obložen pekač in nekoliko poravnamo. Potisnemo v pečico in pečemo dobrih 20 minut. Med peko enkrat premešamo.

Ohlajeno granolo shranimo v kozarčkih in ponudimo z jogurtom, mlekom in svežim sadjem.