Pojdi na vsebino

Karim Merdjadi (Atelier Karim)

piskoti s koscki cokolade, zlozeni v stolp. poleg dveh samostojnih piskotov tudi kozarec mleka. podlaga bela.

© Atelier Karim

  • Čas:

    1:00 h

  • Število porcij:

    4

  • Avtor:

Slaščičarskega mojstra in priljubljenega sodnika v resničnostnem šovu Karima Merdjadija smo prosili za recept, ki ga doma lahko pripravi vsakdo. Pripravite se, da bo doma zadišalo po cimetu (in da boste morali postopek priprave kaj kmalu ponoviti).

SESTAVINE

  • 65 g fino mletih mandljev
  • 22 g cimeta
  • 100 g sladkorja
  • 4 g pecilnega praška
  • 188 g moke
  • 32 g mletih lešnikov
  • ščepec soli
  • 135 g masla
  • 135 g temne čokolade / čokoladnih kapljic
  • 1 jajce
  • 4 g tekoče vanilje

POSTOPEK PRIPRAVE

V posodi mešalnika združimo vse suhe sestavine in jih dobro premešamo. Dodamo omehčano maslo ter mešamo, da dobimo pesku podobno maso, ki ji nato vmešamo grobo zmleto temno čokolado ali čokoladne kapljice. Nato dodamo še jajca in tekočo vaniljo ter združimo v homogeno maso. Testo pustimo počivati 30 minut. Pečico segrejemo na 160 °C.

Iz testa oblikujemo kroglice, jih razporedimo po pekaču in rahlo sploščimo. Pečemo približno 12 minut na 160 °C. Točen čas je odvisen od velikosti piškotov.